augustiibaarn

2013-01-31
12:56:00

Öppet hus; Södra Latin
Skola: Södra Latin
Linje: Sam-sam eller Estet-dans. Båda verkade väldigt bra! Dom hade nytt rekord på killar i dans klassen, två stycken! Det låter verkligen som ingenting, men det är faktiskt nästan inga killar alls i dans klasserna vi har kollat på, vilket är synd .. Men det var roligt att det var två stycken där i alla fall, och båda gick i ettan eller tvåan tror jag?
Utseende: Tyckte jag kände igen mig så himla mycket när jag gick omkring där, och det tog ca en halvtimme innan jag kom på att det var väldigt likt Norra Real! Läskigt likt nästan, haha. Är fortfarande inte helt säker på att jag tog en bild på Södra Latin, så därför är den lite suddig hahah. Nej men det var väldigt stort i alla fall! Och dans salarna låg högst upp i ett hörn kändes det som, men annars verkade allt bra!
Slutbetyg: Gillar att den var ganska lik Norra Real på ett sätt, men att det fanns estet ändå! Högt betyg får den i alla fall, 9.

2013-01-30
16:36:04

Woah
Vet inte om ni har hört om det här, men det var i alla fall en explosion på min skola idag. Det var en lärare och några få elever som fick på sig, och ingen verkade allvarligt skadad.
Det som hände var att det var en PET-flaska med något i som exploderade i ljushallen, alltså inte under en kemi lektion. Däremot var det en kemi lärare som höll i flaskan, men det är inte riktigt samma sak. Sedan vet jag inte vad som hände, för jag gick och åt (mat framför allt annat liksom) och när jag kom upp igen var det folksamling i ljushallen.
Sen gick det lite tid, sen skulle hela skolan gå till Huddinge hallen där vi var i närmare en timme, sedan fick vi äntligen gå hem! Fast vi fick inte gå in i skolan, så om man ville ha sin jacka eller nycklar fick man vänta i idrottshallen.
(Men jag gick hem till en kompis som varit hemma under dagen i tjocktröja för jag orkade inte vänta haha)
Men vad vi fick veta så var det inget livsfarligt som sprängts, och det kommer (tyvärr) vara skola imorgon!

2013-01-30
13:09:00

Öppet hus; Påhlmans gymnasium
Skola: Påhlmans gymnasium
Linje: Antingen Samhälle eller Ekonomi, kommer aldrig kunna bestämma mig haha! Fast just på Påhlmans så var jag mer sugen på Ekonomi, eftersom att den verkar bäst där helt enkelt!
Utseende: Det var så litet och mysigt och så hade dom soffor nästan överallt och bara åh. Men för att sammanfatta, så det var litet och mysigt och ungefär 300 elever på hela skolan!
Slutbetyg: Kärlek, men 8 av 10.

2013-01-29
11:31:00

Öppet hus; Norra Real
Skola: Norra Real
Linje: Samhälle, Humanistiska med inriktning språk och Natur med inriktning miljö! Haha, nej men alla tre verkade bra! I höstas var jag ju bara inne på Natur-natur, men sen försod jag hur mycket plugg det blir, så nu när jag har kollat på Naturlinjen har jag antingen kolla Natur-samhälle eller andra som är mer lika det. Men annars så verkade Humanistiska och Samhälle väldigt bra!
Utseende: Gud så stort. Visste att skolan var stor, men man förstår inte riktigt hur stor skolan faktiskt är förrän man åker dit. Plus att skolan är K-märkt, vilket betyder att skolan får inte byggas om, vilket gör att det är lite "gammaldags". Meeen jag är kär i insidan ändå, även fast utsidan är lite skrämmande.
Slutbetyg: 8 av 10, stor men mysig.

2013-01-28
20:57:24

Scandal
Sitter och kollar på gamla avsnitt av Scandal, eller, gamla och gamla, missade tre avsnitt i december, så tänkte försöka hinna ikapp nu när det har börjar igen!
Ska i alla fall fixa resten av inlägget med öppna hus, kanske blir lite långtråkigt, men jag känner att jag behöver skriva ner allt någonstans, för att hålla koll åt mig själv och kan gå tillbaka och kolla senare. Jaja, ska kolla nu, ni får väl bara hoppa över de inläggen om ni inte orkar läsa, ciao!

2013-01-26
17:16:26

Öppet hus; Mikael Elias
(åh vilken fin bild)
Skola: Mikael Elias (TEORETISKA, förlåt mig) Gymnasium, i Stockholm
Linje: Jag kollade in rummet där det fanns elever från Samhälle och Ekonomi. (förstår inte hur så många människor kan få plats i ett så litet rum). Men båda linjerna verkade bra, eleverna jag och min mami snackade med verkade nöjda, så det var ju bra! Gillade också inriktningarna man kunde välja. 
Utseende: Det var här skolan föll för mig. För det första hittade vi knappt dit (när ens lokalsinne inte är i topp är det tur att google maps finns, puh) plus att den ligger i stort sett mitt emellan två (eller tre) byggarbetsplatser, och inomhus var inte heller särskilt mysigt. Moving on
Slutbetyg: Nah. Själva skolans koncept gillade jag, men inte känsaln man fick inuti skolan.

2013-01-24
16:31:00

USA
Mina naglar för någon vecka sen, fast det försvann efter två dagar på grund av att jag hade mitt överlack som underlack och underlack som överlack.(...)
Hade tänkt kolla på filmen Pitch Perfect nu, som the cup song är med i! Tror inte att det är någon som missat den, men men.
Har också varit på fyra öppna hus i veckan, och ska till ett till på lördag. Herregud haha. Men skriver om det senare , nu blir det film!

2013-01-22
15:47:13

My my, my my, oh give me love
Bara att tagga tre öppna hus ikväll då! Haha herregud, hur ska jag hinna med det egentligen?! Plus att det blir middag runt åtta sådär på vägen hem, åh lovely.
Skrev en krönika idag på svenskan i alla fall, skulle egentligen ha skrivit igår också men jag hade brainfreeze och kom inte på ett ord att skriva! Fast det löste ju sig eftersom att jag kunde skriva idag också, men på nationella blir det lite jobbigare ...
Ska ta det lugnt någon timme nu, sen drar jag! Önska mig lycka till haha. 

2013-01-21
21:57:57

Guldbaggen
Har suttit och pluggat matte hela eftermiddagen och kvällen, blndat med Guldbaggen 2013! Kärlek till Robert Gustavsson säger jag bara. 

2013-01-19
17:09:05

Öppet hus; STEG
(orkar inte hitta en annan bild)
Skola: Stockholms Estetiska Gymnasium
Linje: Främst dans, men är kanske lite smått sugen på teater, väldigt osäkert på det dock. Men alla linjer verkade jättebra, speciellt att man kan (om man ångrar sig/skadar sig/tröttnar) kan välja bort till exempel dans och läsa teori, alltså mer "vanliga" skolämnen, i trean!
Utseende: Ganskaa liten, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men musik-linjen hade en egen liten korridor och sen hade teater, dans + teori (tror jag?) en korridor en trappa upp. Det är en lång korridir i alla fall, men det verkar liksom litet och mysigt!
Slutbetyg: 10 av 10 helt klart, också en av mina topp tre!

2013-01-18
17:18:23

Hairspray
Ska möta Hanna om en timme sådär, så ska vi dra till Tumba Scenen och kolla på Södertörns friskolas nior som kör musikalen Hairspray! Woah lång mening. Men i alla fall en annan Hanna är med där, och några andra från när jag gick på teatern, så det ska bli kul! Soo, ha en mysig fredagskväll så hörs vi imorgon, ciao ♥
 

2013-01-16
11:06:00

Öppet hus; Östra Real
Skola: Östra Real (no shit)
Linje: Jag kollade lite snabbt på Ekonomi, som verkade bra, och så lyssnade jag och mamma på lite information om Samhälle med en lärare från skolan, och fyrtio andra människor i ett klassrum (nästan mer föräldrar än sökande kändes det som haha).
Utseende: Tycker att den kanske kan se lite smått deprimerande utifrån, haha. Men inomhus verkade det ganska luftigt, och VÄLDIGT stort. Klassrummet vi var i hade väldigt högt i tak också, så det var skönt, och så kändes det som om det var datorer nästan överallt. Dock var det väldigt varmt, men det kan ju bero på att jag gick omkring med vinterjacka. Oops
Slutbetyg: 9 av 10. Kommer troligtvis aldrig komma in hehe .. Men just nu är den i alla fall på min topp tre!

2013-01-15
21:34:08

The world is ours, if we want it
Gick på mitt första öppet hus idag, på Östra Real! Tänkte berätta mer om det i ett annat inlägg någon gång i veckan, vi får se när!
Har skottat idag när jag kom hem också! Kändes som om det var säkert en meter högt, men har kommit fram till att det kanske var ungefär 20 cm. Minus fem kanske. Eller mer. Moving on ..
Gjorde en snöängel också! Såg det som en belöning för skottningen hahaha .. Inte för att någon märkte att jag hade gjort en, men men!

2013-01-14
20:08:40

mondayAY
 
Åh lyckades med att få datorn att fastna på kommatecknet i fem minuter, hur lyckas man!?
Det här är i alla fall min syn på måndagslyx! Min nya favorit Ramlösa och Suits, åh kärlek till den serien ♥ För er som inte sett den är föreslår jag att ni börjar kolla nu nu nu! Just nu är det helt klart min favorit serie, väntar bara på att andra säsongen ska släppas på dvd! Har redan sett halva på datorn, men det är inte riktigt samma sak när man inte förstår alla ord ;)
Annars så borde ni smaka Ramlösan också, eller Loka krusbär päron, bra grejer det där.

2013-01-13
21:01:01

Next stop; Nybäddad säng, PLL + popcorn!
 
Vi får se hur länge jag orkar haha, godnatt lovlies! ♥

2013-01-12
19:44:16

HAPPY BIRTHDAY MALIK
Kan ni bara sluta bli äldre, nu tack.
GRATTIS PÅ FÖDELSE DAGEN BRADFORD BADBOI, ILY♥

2013-01-11
18:28:39

Long time no see
Tjenare, det var längesen! Har inte riktigt haft tid/ork att blogga senaste dagarna, men så är det!
Men har börjat tröttna rätt rejält på mitt bloggnamn, eller jag är väldigt sugen på att skaffa en ny! Nytt namn, nytt utseende osv .. Problemet är bara att jag verkligen inte är så bra på att fixa header och allt sånt där, har ingen aning om vad jag gör så fort jag försöker haha! Skulle självklart inte radera den här, så man kan gå tillbaka och läsa igenom gamla inlägg osv. Aja, vi får se hur det blir!

2013-01-07
20:05:45

fuck
Börjar skolan imorgon, roligt roligt .. Och det hjälper ju inte att jag börjar klockan åtta, åh gud varför.
Hoppas ni har haft ett lika bra lov som jag har i alla fall, nu börjar nedräkningen till sportlovet!

2013-01-06
21:02:21

BBC
Åh, kollade på en jättehäftig dokumentär om det Stora Barriärrevet i Australien, och, med stor risk för att låta väldigt töntig, gud så coolt det var! Haha, jaja, men jag tycker faktiskt det är coolt med havet, att det förändras så mycket osv osv!
Ska kolla på King Arthur nu i alla fall! Bara för att Hans Zimemr skrivit musiken oops

2013-01-05
11:49:00

Pirates of the Caribbean
Träffade Clara igår på eftermiddagen i alla fall, vi kollade på film och snackade lite, standard haha .. Men vi såg andra Pirates of the Caribbean- filmen, tycker fortfarande det är pinsamt att jag inte har sett alla än oops .. Har hört musiken från alla filmerna, men aldrig sätt dom haha! Awkward.

2013-01-04
17:44:54

Första inlägget iår, WOOP
HEJ GUYS! Har inte skrivit något sen förra året, ahahahah gud var tråkigt jag är. Fast det är sant i och för sig, väldigt ledsen för det. Men tänkte njuta av min sista vecka på lovet, och då hamnar inte bloggen överst på listan. Men när skolan kommer igång igen så ska jag åtminstonde försöka blogga mer, går ju in på sista terminen i nian med nationella osv, men men vi kör ändå! :)